top of page
Teh Tanpa Sempadan|"Teh Semula Jadi Anda" Pengenalan Uncang Teh Pu'er Halal di Pameran Halal Antarabangsa Malaysia ke-13 (MIHAS 2016)

2016-04-15

Teh Tanpa Sempadan | "Teh Semula Jadi Anda" Pengenalan Uncang Teh Pu'er Halal di Pameran Halal Antarabangsa Malaysia ke-13 (MIHAS2016)

 

Pameran Halal Antarabangsa Malaysia (MIHAS) ditubuhkan pada tahun 2004, adalah antara yang paling berpengaruh dalam pameran industri halal global. Pameran ini telah diadakan pada 30 Mac hingga 2 April 2016 di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC). Taetea (Malaysia) Sdn Berhad membawa sembilan "Teh Semula Jadi Anda" iaitu uncang teh Pu'er halal, yang telah dilancarkan secara rasminya pada Pameran Halal Antarabangsa Malaysia ke-13 (MIHAS 2016).

 

TAETEA produk uncang teh halal dibuat khas untuk menembusi pasaran Muslim di Malaysia dan siri ini terdiri daripada 19 produk, yang telah disahkan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM). JAKIM dikenali di serata dunia dan merupakan badan pensijilan Halal terkemuka dari Malaysia. Produk Halal TAETEA ini adalah menyihatkan, semula jadi, mesra alam dan jenama imej yang sesuai, merupakan gabungan budaya teh Cina dan budaya minuman tempatan.

 

Tahun ini, Taetea (Malaysia) Sdn Berhad telah mengambil bahagian sebagai peserta pameran, buat kali pertamanya dalam pameran halal dan melancarkan produk halal buat julung-julung kalinya di Malaysia. Di samping itu, matlamat kami adalah untuk membimbing pengguna tempatan untuk memilih gaya hidup yang sihat, teh semula jadi, dan juga meminjam secawan kualiti yang sangat baik, teh profesional yang paling intuitif untuk pengguna tempatan, rasa yang enak dan pengalaman visual. Dalam masa empat hari, pameran itu menerima sejumlah 4,000 pengunjung yang terdiri daripada pelawat perdagangan, pembeli berpotensi, VVIP dan juga pengunjung awam. Penggemar teh Muslim Malaysia dan pelanggan tempatan yang lain memuji produk terbaru kami ini.

 

Sementara itu, Taetea (Malaysia) Sdn Berhad juga mengambil kesempatan ini untuk memperkenalkan konsep one-stop business for drinking ,The Best Solution "TAETEA 365" iaitu mesin kapsul teh TAETEA. Kombinasi moden, klasik dan tradisional. Ia merupakan inovasi moden bagi penggemar teh dan pada masa yang sama, masih mengekalkan kawalan optimum terhadap kualiti teh yang dibru. Produk terbaru ini juga muncul dalam pameran tersebut serta berjaya menarik ramai pelanggan dan pelawat dari setiap peringkat umur.

 

Mengikuti penubuhan Taetea International Korea Co., Ltd, Taetea (Malaysia) Sdn Bhd telah ditubuhkan pada akhir tahun 2013, sebagai cawangan luar negara yang kedua. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, mereka telah membangunkan satu kefahaman tepat tentang keperluan pasaran tempatan. Mereka komited untuk menyediakan produk teh yang berkualiti dan perkhidmatan yang lebih fokus kepada Asia Tenggara . Pada masa akan datang, Taetea (Malaysia) Sdn Bhd akan melancarkan lebih banyak produk teh halal bagi memenuhi permintaan pasaran dan membantu industri teh Cina Malaysia dan pembangunan bersama.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page